(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada xarajatlar usulidan natijaga yoʻnaltirilgan byudjetlashtirish tizimiga oʻtish jarayonida marketing yondashuvining oʻrni va ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda byudjet jarayonining samaradorligini oshirish, resurslardan oqilona foydalanish hamda davlat xizmatlari sifatini yaxshilashda marketingning tadqiqot, kommunikatsiya va sodiqlikni boshqarish funksiyalari ochib beriladi. Natijaga yoʻnaltirilgan byudjetlashtirish davlat boshqaruvida strategik yondashuv sifatida talqin etilib, marketing uning samarali tarkibiy qismi sifatida koʻrsatilgan.