(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada sanoat tarmoqlarini barqaror rivojlantirishning hozirgi kundagi dolzarb mavzulardan biri ekanligi, Mazkur holatda ilgʻor xorij tajribalari batafsil yoritib berilgan. Mamlakat YaIM tarkibida sanoat mahsulotlari ulushi yuqori boʻlgan davlatlar roʻyxati va sanoat qoʻshilgan qiymati boʻyicha yetakchi mamlakatlar oʻnligi keltirib keng tahlil qilingan. Global miqyosida sanoat strategiyalarini amalga oshirish muammolari oʻrganib chiqilgan, sanoatni rivojlantirishning yashil iqtisodiyot milliy modeli hamda sanoatni rivojlantirishning yashil iqtisodiyot milliy modelini amalga oshirish mexanizmi ishlab chiqilgan. Sanoat tarmoqlarini barqaror rivojlantirishning global strategik yoʻnalishlari boʻyicha xulosa va takliflar berilgan.