(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu tezisda toʻqimachilik korxonalarida assortiment siyosatini shakllantirish jarayonida innovatsion yondashuvlarning roli nazariy jihatdan tahlil qilingan. Bozor muhitining tez oʻzgarishi, raqamli texnologiyalar joriy etilishi va barqarorlik talablari fonida assortiment siyosatini strategik asosda boshqarish zarurligi asoslab berildi. Maqolada ilgari surilgan nazariy yondashuvlar asosida assortimentni boshqarishda moslashuvchan, tahliliy va barqarorlikka yoʻnaltirilgan qarorlar qabul qilishning ahamiyati ochib beriladi. Tadqiqot natijalari asosida amaliy takliflar ishlab chiqilgan.