(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqola chakana savdo korxonalarida brend strategiyasini shakllantirishda raqamli marketing texnologiyalarining oʻrnini nazariy jihatdan tahlil qilishga bagʻishlangan. Tadqiqot davomida omnikanal marketing, ijtimoiy tarmoqlar marketingi va personallashtirish texnologiyalarining brend kapitali, mijozlar sadoqati hamda xarid niyatiga taʼsiri oʻrganilgan. Metodologik jihatdan sistematik adabiyotlar tahlili va hujjatli tadqiqot usullari qoʻllanilgan. Tadqiqot Oʻzbekiston chakana savdo sektori uchun raqamli marketing integratsiyasi boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.