(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada toʻqimachilik korxonalarida ishlab chiqarishni boshqarishning konseptual modeli nazariy jihatdan tahlil qilindi. Tadqiqot davomida ishlab chiqarish jarayonlarini boshqarishning zamonaviy yondashuvlari, jumladan tejamkor ishlab chiqarish, yalpi sifat menejmenti hamda Sanoat 4.0 texnologiyalarining toʻqimachilik sohasiga integratsiyalash imkoniyatlari oʻrganildi. Nazariy tahlil asosida ishlab chiqarishni boshqarish tizimining koʻp bosqichli konseptual modeli ishlab chiqildi. Model strategik rejalashtirish, resurslarni taqsimlash, sifatni nazorat qilish hamda taʼminot zanjirini integratsiyalashni qamrab oluvchi yaxlit tizim sifatida shakllantirildi. Taklif etilgan takomillashtirish yoʻllari raqamli transformatsiya, inson resurslarini rivojlantirish va barqaror ishlab chiqarish tamoyillarini oʻz ichiga oladi.