(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Tadqiqotda paxta-toʻqimachilik klasterlarida zaxiralarni boshqarish jarayonidagi nazorat va monitoring tizimlarining nazariy asoslari oʻrganilgan. Ilmiy adabiyotlar kontekstual tahlili orqali zaxiralar nazoratining klassik va zamonaviy konsepsiyalari qiyoslangan, klaster tuzilmalariga xos monitoring mexanizmlarining oʻziga xos jihatlari aniqlangan. Paxta-toʻqimachilik klasterlarining mavsumiy taʼminot, koʻp bosqichli texnologiya va tarmoq ichidagi kooperatsiya kabi xususiyatlarini hisobga olgan uch darajali nazorat va monitoring tizimining nazariy asoslari ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijasida klaster miqyosida nazorat va monitoring tizimini takomillashtirish boʻyicha ilmiy-nazariy tavsiyalar taklif etilgan.