(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Soʻnggi yillarda fintech kompaniyalari global moliya tizimining muhim tarkibiy qismiga aylandi. Ularning innovatsion xizmatlari bank tizimining samaradorligini oshirish, raqobatni kuchaytirish va moliyaviy inklyuziyani kengaytirishda muhim rol oʻynaydi. Shu bilan birga, fintech faoliyatining tez oʻsishi kiberxavfsizlik, maʼlumotlar maxfiyligi va nazorat yetishmovchiligi kabi yangi xatarlarni yuzaga keltirmoqda. Ushbu tadqiqotda fintech kompaniyalarining bank tizimi barqarorligiga ijobiy va salbiy taʼsiri tahlil qilinib, raqamli moliya muhitida barqarorlikni taʼminlash boʻyicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.