(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu tezis Oʻzbekiston oliy taʼlim muassasalarida EduTech yechimlari va sunʼiy intellekt (SI) texnologiyalariga tayangan individual (shaxsiylashtirilgan) marketing strategiyalarini ishlab chiqish, joriy etish va baholash masalalarini oʻrganadi. Tadqiqotda rekrutment jarayoni “maʼlumotdan arizaga, arizadan qabulga” boʻlgan uzluksiz raqamli voronka sifatida koʻriladi; unda SEO, SMM, chatbotlar, taʼlimga ixtisoslashgan analitika, hamda tavsiyaviy tizimlar (recommender systems) integratsiyasi orqali talaba tajribasini shaxsiylashtirish mexanizmlari asoslanadi. Aralash metod (raqamli kuzatuv + soʻrovnoma) yordamida 2024-yilda uchta yirik OTM kesimida SI-yoʻnaltirilgan individual marketing protokoli sinovdan oʻtkazildi. Natijalar shuni koʻrsatdiki, SI asosidagi segmentatsiya va tavsiyalar konversiyani oshiradi. Taqdim etilgan konseptual ramka va boshqaruv koʻrsatkichlari (KPI) toʻplami Oʻzbekiston sharoitida “Study in Uzbekistan” ekotizimi bilan muvofiqlashtirilgan holda replikatsiya qilish uchun taklif etiladi.