(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada sanoat korxonalarining iqtisodiy barqarorligini innovatsion strategiyalar asosida oshirishning ilmiy-nazariy asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda barqarorlikni baholash uchun koʻrsatkichlar tizimini shakllantirish, ularni integral indeksga agregatsiya qilish yondashuvlari hamda innovatsiyalarni joriy etish orqali moliyaviy, ishlab chiqarish va bozor barqarorligini mustahkamlash mexanizmlari asoslab beriladi. Ilgʻor mamlakatlar tajribasi va milliy siyosat hujjatlari fonida korxona darajasida barqarorlik indikatorlari tarkibi aniqlanadi; ichki (kapital sigʻimi, texnologik yangilanish, kadrlar salohiyati) va tashqi (energiya narxlari, logistika, global talab) omillarning oʻzaro taʼsiri modellashtiriladi. Natijalarda kompozit (integral) indeksdan foydalanib, innovatsion faoliyat intensivligi va strategik boshqaruv sifati oshgani sari korxonaning iqtisodiy barqarorlik balining sezilarli yaxshilanishi koʻrsatiladi; investitsion portfelni diversifikatsiya qilish, raqamli boshqaruv (ERP/BI), energiya samaradorligi va texnologik modernizatsiya yoʻnalishlari boʻyicha amaliy tavsiyalar taqdim etiladi.