(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada O‘zbekistonda oliy ta’lim, fan va innovatsiya sohasida raqamli transformatsiya jarayonlarining dolzarbligi, strategik yo‘nalishlari va amalga oshirilayotgan loyihalar tahlil qilingan. Raqamli ekotizimni yaratish bo‘yicha “2025 yilgacha bo‘lgan strategiya va yo‘l xaritasi”ning ustuvor yo‘nalishlari—raqamli infratuzilma, axborot tizimlari integratsiyasi, ma’lumotlar boshqaruvi, raqamli xizmatlar va sun’iy intellektni joriy etish—ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, xalqaro tajribalar tahlil qilinib, milliy modelni takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.