(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada yengil sanoatni hududiy rivojlantirishning ustuvor omillarini koʻrib chiqilgan va ularni ikki guruhga ajratib oʻrganilgan. Yengil sanoatni rivojlantirishga taʼsir etuvchi omillarni ustuvorlikga baholash jarayonlarini optimallashtirish, uslubiyotini takomillashtirishda omillarning taʼsir darajalari meʼyorlashtirilgan koʻrsatkichlarining oʻzgarishiga koʻra “Hard” va “Soft” guruhlariga ajratish taklif etilgan va koʻrib chiqilgan. Bu ustuvor omillar guruhi yengil sanoat tarmogʻi muhitiga taʼsir darajasining surʼatini aniqlash, hamda dinamikada qabul qilinish murakkabligini tushunish imkonini beradi. Har qanday ustuvor omillarga yangi xususiyat berish va ularni pozitsion oʻzgarishini kuzatish imkoniyati paydo boʻladi. Yengil sanoat tarmogʻini rivojlantirishga taʼsir etuvchi omillar taʼsir darajasini baholash modellarini har bir omil kesimida ishlab chiqildi.