(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqola qishloq xoʻjaligi sohasida qoʻllaniladigan marketing strategiyalarini taqdim etishga qaratilgan. Marketingni oldindan belgilangan maqsadlarga erishish uchun tashkilot xatti-harakatlariga maqsadli tarzda taʼsir koʻrsatish yoʻli sifatida taʼriflash mumkin. Bu taʼsir boshqaruv qarorlari orqali amalga oshiriladi, ularning shakllantirilish jarayonida zamonaviy qishloq xoʻjaligi tashkilotlari eʼtiborini ichki muhitga emas, balki tashqi muhit bilan oʻzaro aloqalarga qaratadilar. 1950-yillarda marketing boshqaruvi kontsepsiyasining paydo boʻlishi bilan biznes tashkilotlarini boshqarish sohasida fikrlash va amaliyotda sezilarli oʻzgarish sodir boʻldi.