(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu tezisda O‘zbekiston Respublikasida umumiy ovqatlanish korxonalarida iste’molchi huquqlarini himoya qilishning amaldagi holati, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha davlat siyosatining samaradorligi tahlil qilinadi. Raqobatni rivojlantirish va isteʼmolchilarning huquqlarini himoya qilish qoʻmitasining 2024-yilda olib borgan monitoring natijalari asosida 695 ta umumiy ovqatlanish korxonasida aniqlangan kamchiliklar, sanitariya-gigiyena meʼyorlariga rioya etilmaslik holatlari hamda isteʼmolchilar murojaatlarining tahliliy koʻrsatkichlari oʻrganiladi. Tadqiqot natijalari sohada xizmat sifati, huquqiy madaniyat va meʼyoriyhuquqiy hujjatlarning ijrosi oʻrtasida uzviy bogʻliqlik mavjudligini koʻrsatadi.