(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur tezisda hududlarda kichik sanoat zonalarini samarali shakllantirishning tashkiliy-iqtisodiy mexanizmlari ilmiy jihatdan yoritildi. Hududiy ixtisoslashuv, ishlab chiqarish infratuzilmasi, investitsiyalarni jalb etish va sanoat kooperatsiyasining ahamiyati tahlil qilindi. Natijalar kichik sanoat zonalari sanoat ishlab chiqarishini kengaytirish, yangi ish oʻrinlari yaratish va hududiy iqtisodiy rivojlanishni qoʻllabquvvatlashga xizmat qilganini koʻrsatdi. Taklif etilgan yondashuv hududiy sanoat siyosatining samaradorligini oshirish uchun ilmiy-amaliy asos yaratdi.