(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada XXI-asr texnologiya asri ekanligini inobatga olgan holda koʻp mamlakatlarda toʻlov tizimlari tobora elektronlashib borishi fonida naqd pulning ahamiyati kamayib borayotgani koʻrish mumkin. Ushbu oʻzgarishlarni inobatga olgan holda zamonaviy iqtisodiyotda naqd pulning dolzarbligini kamaytirish orqali toʻlovlar shaffofligi, xarajatlarni kamaytirish va natijada mamlakatimiz iqtisodiyotida kutilayotgan ijobiy natijalar tahlil qilindi. Shuningdek, elektron pulni respublikamizda joriy qilish yuzasidan xorijiy tajribalar oʻrganilgan holda takliflar ishlab chiqildi.