(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada maqbul qishloq xoʻjaligi mahsulotlari bozorining nazariy asoslari va uni Oʻzbekistonda rivojlanish xususiyatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda GAP (Good Agricultural Practice) va Organik standartlari asosida shakllantirilgan maqbul qishloq xoʻjaligi mahsulotlari tushunchasi, bozor mexanizmi va uning institutsional asoslari boʻyicha ilmiy fikr-mulohazalar bayon etilgan. Oʻzbekistonda maqbul qishloq xoʻjaligi mahsulotlari bozorini rivojlantirishning huquqiy asoslari, mavjud imkoniyatlar va istiqboldagi yoʻnalishlar tahlili hamda sohani rivojlantirish uchun ilmiy amaliy xulosalar berilgan