(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada sanoat korxonalarining ishlab chiqarish salohiyatining samarali rivojlanishini belgilovchi asosiy omillar tahlil qilinadi. “Ishlab chiqarish salohiyati” tushunchasi oʻrganilib, asosiy vositalar, omillar hamda ushbu tushunchalar bilan ishlab chiqarish salohiyati oʻrtasidagi bogʻliqlik kategoriyalari aniqlanadi. Sanoat korxonalarida ishlab chiqarish salohiyatini shakllantirish va undan foydalanish omillarining takomillashtirilgan sxemasi ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, iqtisodiy va ishlab chiqarish resurslarini oʻz ichiga olgan murakkab tizim mohiyatan korxonaning ishlab chiqarish salohiyatini ifodalaydi va uni xarakterlaydi. Aynan mana shu majmua korxonaga maʼlum vaqt oraligʻida ishlab chiqarish faoliyati samaradorligini maksimal darajada oshirish imkonini yaratadi.