(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu tadqiqot paxta -toʻqimachilik klasterlarining rivojlantirish modellari tahliliga bagʻishlangan. Tadqiqot natijalari mintaqaning iqtisodiy salohiyati, texnologik integratsiya va boshqaruv mexanizmlarining uygʻunligining barqaror rivojlanish uchun hal qiluvchi omil ekanligini koʻrsatadi. Shu bilan birga, resurslardan kompleks foydalanish, innovatsion -integratsion, mintaqada diversif ikatsiya va raqamli boshqaruv modellari klaster tizimining samaradorligini oshirish va eksport salohiyatini kengaytirishda muhim rol oʻynashi aniqlangan.