(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston mintaqalarida 2010 –2014 hamda 2020 –2024 -yillar oraligʻida iqtisodiy xavfsizlik koʻrsatkichlarining dinamik oʻzgarishi ilmiy asosda tahlil qilindi. Tadqiqot davomida milliy va mintaqaviy iqtisodiy xavfsizlikning nazariy asoslari, tahdidlar tizimi va hududlararo rivojlanish tafovutlarini aniqlovchi omillar chuqur oʻrganildi. Mintaqalardagi iqtisodiy salohiyat, resurslardan foydalanish samaradorligi, investitsion faollik, sanoatlashtirish darajasi va demografik yuklamaning oʻzgarishlarga taʼsiri statistik maʼlumotlar asosida baholandi. Tahlil natijalari hududlar kesimida iqtisodiy oʻsishning notekis taqsimlangani, ayrim mintaqalarda iqtisodiy xavfsizlikning sezilarli darajada mustahkamlangani, boshqalarda esa pasayganini koʻrsatdi. Maqolada hududlararo nomutanosibliklarni kamaytirish, iqtisodiy xavfsizlikni mustahkamlash hamda barqaror rivojlanishni taʼminlashga qaratilgan ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqilgan.