(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada mintaqaviy iqtisodiy rivojlanish jarayonida oziq -ovqat sanoati korxonalarining innovatsion salohiyatini boshqarish mexanizmlarining nazariy va amaliy jihatlari yoritiladi. Tadqiqotda oziq -ovqat sanoati mintaqa iqtisodiyotining tayanch tarmo qlaridan biri ekani, uning innovatsion faolligi hududiy raqobatbardoshlik, bandlik va qoʻshilgan qiymat oʻsishiga bevosita taʼsir koʻrsatishi asoslab beriladi. Innovatsion salohiyatni boshqarish mexanizmlari tarkibiy jihatdan institutsional muhit, moliyavi y ragʻbatlar, texnologik modernizatsiya, inson kapitali va boshqaruv qarorlarining uygʻunligiga bogʻliq holda tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada mintaqaviy darajada innovatsion siyosatni amalga oshirishda oziq -ovqat sanoati korxonalarini qoʻllab -quvvatl ash vositalarining samaradorligi baholanadi. Tadqiqot natijalari hududiy rivojlanish strategiyalarini ishlab chiqishda, oziq -ovqat sanoatida innovatsion boshqaruv mexanizmlarini takomillashtirish uchun ilmiy -amaliy asos boʻlib xizmat qiladi.