(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada tijorat banklarining raqobatbardoshligi tushunchasi toʻliq oʻrganilgan, shuningdek bunga oid mahalliy va xorijiy olimlarning fikrlari tahlil qilingan. Banklar raqobatbardoshligini taʼminlashning asosiy omili sifatida bank passivlarining bar qarorligi va talab qilib olinadigan depozitlarning meʼyor darajasi tanlab olingan. Tadqiqot doirasida dunyoning rivojlangan mamlakatlarining transmilliy banklari – Bank of America, Paribasbank va Oʻzbekiston Respublikasining yirik aksiyadorlik tijorat bank lari Oʻzmilliybank, Asakabank hamda Sanoatqurilishbanklarining tahliliy maʼlumotlari oʻrganilib, ulardagi passivlar barqarorligi va raqobatbardoshlik darajasi tahlili amalga oshirilgan.