(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada marketing tadqiqotlarida oʻzgaruvchilar oʻrtasidagi bogʻliqlikni baholashda qoʻllaniladigan korrelyatsion koeffitsiyentlarning nazariy asoslari yoritiladi. Pearson, Spearman, Kendall hamda korrelyatsiyaning murakkab shakllari (chiziqli boʻlmagan, xususiy korrelyatsiyasi) marketingdagi talab, narx, reklama samaradorligi, isteʼmolchi xatti -harakatlari kabi koʻrsatkichlar misolida izohlanadi.