(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada ishlab chiqarish korxonalari faoliyatida autsorsingni joriy etishning nazariy asoslari, uning iqtisodiy samaradorlikka taʼsiri va amaliy ahamiyati kompleks tarzda tadqiq etilgan. Ilmiy tadqiqotda autsorsing tushunchasining shakllanish va ri vojlanish bosqichlari, turli mamlakat olimlarining yondashuvlari tahlil qilingan. Shuningdek, ishlab chiqarish korxonalarida autsorsingdan foydalanishning afzalliklari, xavf -xatarlari SWOT -tahlil asosida baholangan. “Oʻzbekneftgaz” AJ misolida aktivlar tar kibi, moliyaviy samaradorlik koʻrsatkichlari tahlil qilinib, yordamchi va noprofil funksiyalarni autsorsingga oʻtkazish zaruriyati asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari ishlab chiqarish korxonalarida boshqaruv samaradorligini oshirish, resurslardan oqilona foydalanish va raqobatbardoshlikni kuchaytirishga xizmat qiladi.