(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqola zamonaviy tashkilotlarda boshqaruv amaliyotlarining o‘zgarib borayotgan manzarasini o‘rganadi, ayniqsa Agile (moslashuvchan) va adaptiv metodologiyalarning keng tarqalishiga alohida e’tibor qaratadi. Dastlab axborot texnologiyalari sohasida is hlab chiqilgan bo‘lsa -da, Agile tamoyillari bugungi biznes muhitidagi beqarorlik va noaniqliklarga strategik javob sifatida keng qo‘llanilmoqda. Tadqiqot Agile yondashuvining ommalashuviga turtki bo‘layotgan asosiy omillarni tahlil qiladi, Scrum, Kanban va OKR kabi muhim joriy etish ramkalarini ko‘rib chiqadi va ularning tashkilot tuzilmasi va madaniyatiga ta’sirini o‘rganadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, moslashuvchanlik endilikda faqat taktik ustunlik emas, balki zamonaviy boshqaruv falsafasini ng asosiy elementi bo‘lib, uzoq muddatli raqobatbardoshlikni ta’minlashda hal qiluvchi ahamiyat kasb etadi.