(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada temir yoʻl transporti korxonalarida asosiy fondlardan foydalanish samaradorligini baholashning nazariy asoslari va metodik yondashuvlari tadqiq etilgan. Tadqiqotda asosiy fondlarning samaradorligini baholash koʻrsatkichlari tizimi, xalqaro t ajribada qoʻllaniladigan zamonaviy metodlar, xususan, DEA (Data Envelopment Analysis) usuli, fond qaytimi, fond sigʻimi va fond qurollanganlik koʻrsatkichlari tahlil qilingan. Maqolada Oʻzbekiston temir yoʻl transporti korxonalari misolida asosiy fondlarda n foydalanish samaradorligini oshirish yoʻnalishlari aniqlab berilgan.