(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada turizmni rivojlantirishda zamonaviy marketing strategiyalarining roli nazariy asosda oʻrganilgan. Raqamli marketing, brendlashtirish, sunʼiy intellekt, AR/VR texnologiyalari va psixologik yondashuvlar orqali turistik xizmatlarga boʻlgan talabni sh akllantirish mexanizmlari tahlil etilgan. Marketing strategiyalari turistik mahsulotning qadriyatga aylanishida va destinatsiya raqobatbardoshligini oshirishda qanday ishlashi tizimli yondashuv asosida tushuntirilgan. Turizm sohasida samarali marketing muh itini yaratish uchun konseptual model taklif etilgan. Adabiyotlar asosida nazariy natijalar asoslab berilgan.