(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Bugungi global iqtisodiyot sharoitida raqobatbardoshlik sanoat korxonalari uchun strategik omilga aylanmoqda. Texnologik taraqqiyot, ayniqsa sunʼiy intellekt, maʼlumotlar tahlili, avtomatlashtirish va IoT kabi zamonaviy vositalarning ishlab chiqarishga joriy etilishi orqali korxonalar nafaqat operatsion samaradorlikka, balki strategik afzallikka ham erisha boshladi. Mazkur maqolada intellektual boshqaruv tizimlarining sanoat korxonalarida qanday joriy etilishi, ular orqali qanday raqobat ustunligi yaratilishi va bu jarayonda duch kelinayotgan muammolar tahlil qilinadi. Oʻzbekiston sanoati misolida amaliy yondashuvlar koʻrib chiqilib, ilgʻor xorijiy tajriba bilan taqqoslanadi.