(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada O‘zbekistonning kichik biznes subyektlarida raqamli marketing jarayonlarining jadal rivojlanishi , uning afzalliklari va mavjud muammolari tahlil qilinadi . Raqamli iqtisodiyot sharoitida marketing vositalarining transformatsiyasi — SEO , kontekstli va mediakontekstli reklama , email -marketing , SMM va banner reklama kabi zamonaviy raqamli texnologiyalar asosida shakllanayotgani yoritiladi . Raqamli marketingning kichik biznes uchun xarajatlarni kamaytirish , savdo hajmini oshirish , maqsadli auditoriyaga tezkor yetib borish kabi ustun jihatlari ko‘rsatib beriladi . Shu bilan birga , infratuzilma yetishmovchiligi , raqamli kompetensiyalar pastligi , strategik rejalashtirishdagi kamchiliklar kabi to‘siqlar ham tahlil qilinadi . Tadqiqot natijalari raqamli marketing kichik biznesning raqobatbardoshligini oshiruvchi asosiy omilga aylanganini tasdiqlaydi .