(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada bojxona yuk deklaratsiyalariga kiritilgan tovar tavsiflari asosida TIF TN kodlarini bashorat qilish uchun turli xil mashinaviy o‘qitish modellari ko‘rib chiqilgan. TIF TN kodlari bir qator afzalliklar, jumladan, bojlarni hisoblash va daromadning potensial yo‘qotishlarining oldini olishning yanada qulay va soddalashtirilgan yondashuvi tufayli barcha bojxona xizmatlari tomonidan keng qo‘llaniladi. Ushbu tadqiqot ma’lumotlarni intellektual tahlil qilish metodologiyasini ishlab chiqish uchun tarmoqlararo jarayonga asoslangan. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, mashinaviy o‘qitish modellari kiritiladigan ma’lumotlarga asoslangan TIF TN kodlarini bashorat qilish uchun samarali vositalardir.