(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu tadqiqotda xarid qarorlarini qabul qilish jarayonida uchraydigan asosiy psixologik va axborotga oid toʻsiqlar oʻrganildi. Emotsional reaktsiyalar, axborot ortiqligi va kognitiv qisqartmalarning isteʼmolchilar xatti -harakatlariga taʼsiri empirik maʼlu motlar asosida tahlil qilindi. Regression va korrelyatsion modellar yordamida xarid chastotasi , narxga asoslangan baholash va hissiy buzilishlar oʻrtasidagi bogʻliqlik aniqlab berildi . Natijalarda klassik ratsional tanlov nazariyasi bilan toʻliq tushuntirib boʻlmaydigan muhim cheklovlar aniqlangan . Emotsional ustuvorlik va maʼlumot yuklamasi isteʼmolchilarning qaror qabul qilishiga sezilarli darajada taʼsir qilgan . Tadqiqotda ushbu omillarni hisobga olish siyosiy va marketing choralarining samaradorligini oshirishga xizmat qilishi mumkinligi koʻrsatib oʻtildi.