(untitled) (Marketing Jurnali, 2024)
Mazkur maqolada avtomobil sanoatiga toʻgʻridan-toʻgʻri xorijiy investitsiyalarni jalb etish holati va samaradorligi oʻrganilgan. Avtomobil sanoatiga toʻgʻridan-toʻgʻri xorijiy investitsiyalarni jalb etish samaradorligini baholash boʻyicha uslubiy yondashuvlar taklif etilgan. Avtomobil sanoatining investitsion salohiyati va unga taʼsir koʻrsatuvchi omillar majmuasi tizimlashtirilgan. Jahon mamlakatlarida investitsion muhit jozibadorligini baholash boʻyicha indikatorlar tizimi ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalariga koʻra klaster tahlildan foydalanish asosida Oʻzbekiston avtomobil sanoatining investitsion faolligini oshirish boʻyicha eng mos keluvchi mamlakatlarning oʻziga xosligi boʻyicha guruhlangan.