(untitled) (Marketing Jurnali, 2024)
Maqolada mintaqalarning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishidagi nomutanosibliklarni bartaraf etish borasida xorijiy mamlakatlar tajribasi chuqur tahlil qilingan. Mintaqaviy rivojlanishdagi nomutanosibliklarning yuzaga kelish sabablari va ularni bartaraf qilish boʻyicha ilgʻor xorijiy tajribalar koʻrib chiqilgan. Xususan, Germaniya, Yaponiya, Janubiy Koreya, Xitoy, AQSh, Shimoliy Yevropa mamlakatlari (Shvetsiya, Daniya, Norvegiya) hamda Osiyo davlatlari (Singapur, Malayziya, Tayvan) kabi rivojlangan davlatlarning tajribasi asosida mintaqalararo farqlarni kamaytirishda qoʻllaniladigan asosiy usullar va vositalar aniqlangan. Xorijiy davlatlarda qoʻllanilayotgan davlat-xususiy sheriklik, klasterlash, raqamli transformatsiya, hududiy oʻsish qutblari shaklidagi modellar tahlil qilinib, ulardan Oʻzbekiston sharoitida foydalanish boʻyicha amaliy takliflar ishlab chiqilgan.