(untitled) (Marketing Jurnali, 2024)
Mazkur maqolada mintaqada innovatsion siyosatni amalga oshirishda institutsional tizimning shakllanish jarayoni va tarmoqlararo integratsiya modelining nazariy-huquqiy hamda amaliy asoslari keng tahlil qilingan. Tadqiqotda “Triple Helix” konsepsiyasi asosida davlat, ilm-fan va biznes sektori oʻrtasidagi oʻzaro hamkorlikni kuchaytiruvchi institutsional mexanizmlar ishlab chiqiladi. Namangan viloyati misolida mintaqaviy innovatsion siyosatni samarali tashkil etish uchun zarur boʻlgan institutsional muvofiqlik, boshqaruvning ochiqligi va tarmoqlararo integratsiya jarayonlarining iqtisodiy taʼsiri tahlil qilinadi. Tahlillar natijasida innovatsion boshqaruvning koʻp darajali tizimi, moliyaviy ragʻbatlantirish vositalari va klaster yondashuv asosida shakllanayotgan yangi mintaqaviy modelning ilmiy asoslari aniqlanadi.