(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada oliy ta’lim sifatini baholashda sun’iy intellektga asoslangan integral ko‘rsatkichlar tizimini shakllantirishning statistik-uslubiy asoslari tadqiq qilindi. Ta’lim sifatini baholashda qo‘llaniladigan indikatorlar tahlil qilinib, ularni yagona AIQEI integral indeksiga birlashtirish yondashuvi ishlab chiqildi. Tadqiqotda normallashtirish, vaznlash va integral baholash usullari qo‘llanildi. Natijalar sun’iy intellekt texnologiyalari ta’lim sifati monitoringining aniqligi, obyektivligi va tezkorligini oshirishga xizmat qilganini ko‘rsatdi.