(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda taʼlim markazlari raqobatbardoshligi va nufuzini shakllantirishda malakali xodimlarning ahamiyati baholandi. Xodimlar malakasi, oʻquvchilarni ushlab qolish darajasi, mijozlar mamnuniyati va taʼlim markazi obroʻsi oʻrtasidagi bogʻliqlik empirik maʼlumotlar asosida tahlil qilindi. Taʼlim markazlarining raqobat ustunligini taʼminlashda inson kapitalining oʻrni aniqlandi. Tadqiqot natijasida xodimlar malakasini rivojlantirish, kadrlar barqarorligini taʼminlash va taʼlim xizmatlari sifatini oshirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.