(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda kimyo sanoatini ekologik-innovatsion barqaror rivojlantirish metodologiyasi takomillashtirildi. Yashil kimyo tamoyillari, hayotiy sikl baholash va aylanma iqtisodiyot vositalari asosida integratsiyalashgan yondashuv ishlab chiqildi. Kimyo korxonalarining ekologik va iqtisodiy koʻrsatkichlari tahlil qilindi. Raqamli boshqaruv tizimlari, resurs samaradorligi va chiqindilarni kamaytirish natijalari baholandi. Tadqiqot natijasida ekologik xavfsizlikni kuchaytirish, innovatsion faoliyatni rivojlantirish va sanoat raqobatbardoshligini oshirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar shakllantirildi.