(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda temir yoʻl transporti korxonalarida asosiy fondlardan foydalanishning iqtisodiy samaradorligi baholandi. Fond qaytimi, fond sigʻimi va fond rentabelligi koʻrsatkichlarining iqtisodiy mazmuni hamda amaliy qoʻllanilishi tahlil qilindi. Temir yoʻl transportida yuk tashish hajmi va asosiy fondlar tarkibidagi oʻzgarishlarning samaradorlikka taʼsiri oʻrganildi. Tadqiqot natijasida asosiy fondlardan foydalanish darajasini oshirish, investitsiya resurslaridan samarali foydalanish va transport korxonalari faoliyati natijadorligini kuchaytirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.