(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda tadbirkorlikni rivojlantirishda logistik xizmatlardan foydalanishning ekologik jihatlari oʻrganildi. Yashil logistika tamoyillarining transport, omborxona, teskari logistika va yashil xaridlar jarayonlariga taʼsiri tahlil qilindi. Logistik operatsiyalarni optimallashtirish resurs tejamkorligini oshirgani, karbonat chiqindilarini kamaytirgani va korxonalar raqobatbardoshligini kuchaytirgani aniqlandi. Tadqiqot natijasida yashil logistika amaliyotlarini kengaytirish, ekologik samaradorlikni oshirish va barqaror tadbirkorlik modellarini rivojlantirish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.