(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston iqtisodiyotida kichik va oʻrta biznesning hozirgi holati va davlat tomonidan kichik va oʻrta biznesni rivojlantirish boʻyicha amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar tahlil qilingan. Buxoro viloyatidagi 1001 ta kichik va oʻrta biznes subyektlarining iqtisodiy samaradorligi koʻp omilli ekonometrik modellar orqali tahlil qilingan. Tadqiqot natijalaridan kichik va oʻrta biznesning iqtisodiy samaradorligini oshirish boʻyicha ilmiy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalaridan Oʻzbekistonda kichik va oʻrta biznes faoliyatini rivojlantirish uchun davlat dasturlarini hamda Buxoro viloyatida kichik va oʻrta biznes subyektlaridan qoʻllab-quvvatlash dasturlarini ishlab chiqishda foydalanish mumkin.