(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada mintaqaviy iqtisodiy barqarorlikni taʼminlashda xalqaro savdoning zamonaviy tendensiyalari va dinamikasi ilmiy jihatdan tahlil qilindi. Tadqiqotda jahon savdosining rivojlanish yoʻnalishlari, eksportni diversifikatsiya qilish, xizmatlar savdosining oʻsishi, yuqori texnologiyali mahsulotlar ulushi hamda raqamli iqtisodiyotning ahamiyati rasmiy statistik maʼlumotlar asosida baholandi. Xalqaro va milliy tajribalar qiyosiy tahlil qilinib, hududiy iqtisodiy barqarorlikni mustahkamlashga xizmat qiluvchi amaliy yondashuvlar ishlab chiqildi. Olingan natijalar eksport salohiyatini kengaytirish, tashqi savdo yoʻnalishlarini diversifikatsiya qilish, investitsiyalar samaradorligini oshirish va iqtisodiy rivojlanishni qoʻllab-quvvatlash imkoniyatlarini koʻrsatdi. Taklif etilgan tavsiyalar hududiy iqtisodiy siyosatni takomillashtirish uchun ishonchli ilmiy asos yaratdi.