(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada ishlab chiqarish jarayonlarini optimallashtirishda Lean menejment tamoyillarining nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda ishlab chiqarish samaradorligini oshirish, resurslardan oqilona foydalanish va isroflarni kamaytirish y oʻnalishida Lean konsepsiyasining ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, Oʻzbekiston sanoat korxonalarida Lean yondashuvni joriy etishning oʻziga xos jihatlari, Kaizen madaniyati va raqamli texnologiyalar integratsiyasi asosida ishlab chiqarish jarayonlarini ta komillashtirish imkoniyatlari koʻrsatib oʻtilgan. Natijada, Lean menejment korxonalarning raqobatbardoshligini oshirish va barqaror rivojlanishga erishishning muhim omili sifatida asoslab berilgan.