(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasi hududlarida turar -joy koʻchmas mulk bozorining rivojlanish tendensiyalari tizimli va ilmiy asosda tahlil qilingan. Tadqiqotda hududlar boʻyicha uy -joy bozorining oʻsish surʼatlari, demografik bosim, urbanizatsiya jarayonlari, investitsion faollik va davlat siyosatining taʼsiri chuqur oʻrganildi. Empirik kuzatuvlar natijasida bozorning hududlararo notekis rivojlanishi, talab va taklifning hududiy farqlari, narx shakllanishiga taʼsir etuvchi omillarning oʻziga xos xusus iyatlari aniqlangan. Shuningdek, ipoteka kreditlash, raqamlashtirish va infratuzilma modernizatsiyasining turar -joy bozoriga taʼsiri tahlil qilinib, hududiy rivojlanishni muvozanatlashtirish boʻyicha ilmiy -amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari uy -joy siyosatini takomillashtirish hamda bozor barqarorligini taʼminlash uchun muhim ilmiy asos boʻlib xizmat qiladi.