(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada qurilish sanoatida investitsion jozibadorlikni shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Qurilish tarmogʻining iqtisodiyotdagi oʻrni, investitsion muhitni belgilovchi omillar hamda xorijiy investitsiyalarni jalb etish shart -sharoi tlari tahlil qilingan. Maqolada qurilish korxonalarining raqobatbardoshligini oshirish, innovatsion texnologiyalarni joriy etish va davlat –xususiy sheriklik mexanizmlarini rivojlantirish orqali investitsion jozibadorlikni taʼminlash masalalari koʻrib chiqi lgan.