(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada tadbirkorlik subyektlari innovatsion faoliyatini moliyalashtirish muammosi tadqiq etilgan boʻlib, mamlakat iqtisodiyotining innovatsion rivojlanishini taʼminlash sharoitida bu muammo dolzarb ahamiyat kasb etmoqda. Muammoni ochib berish uchun asosa n uchta tadqiqot usuli – ilmiy -nazariy, nazariy -amaliy va iqtisodiy - statistik tahlil usullari qoʻllanilgan. Tadqiqot natijasida tadbirkorlik subyektlarining innovatsion faoliyatini moliyalashtirishda davlatning roli yuqori ekanligi asoslab berilgan. Mualli f tadqiqot muammosini ilmiy -nazariy oʻrganish, amaldagi holatini tahlil qilish va ilmiy -amaliy tavsiyalar ishlab chiqish orqali uni yoritishda oʻz ilmiy va amaliy hissasini qoʻsha olgan.