(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada mintaqa imijini shakllantirish muhitiga taʼsir etuvchi omillar, hududiy marketing kompleksining tarkibiy elementlari hamda “imij” va “brend” tushunchalarining ilmiy -nazariy asoslari chuqur tahlil qilingan. Tadqiqotda mintaqaviy imijni yarati sh jarayonida marketing strategiyasining oʻrni va ahamiyati asoslab berilgan. Shuningdek, hududning ijobiy qiyofasini shakllantirishda kommunikatsion siyosat, brending, jamoatchilik bilan aloqalar (PR) hamda raqamli marketing vositalaridan samarali foydala nish yoʻllari koʻrsatib oʻtilgan. Maqolada mintaqa imijini mustahkamlash va uni investitsiyalar, turizm hamda ijtimoiy -iqtisodiy rivojlanish bilan uygʻun holda rivojlantirish boʻyicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Natijalar shuni koʻrsatadiki, mar keting strategiyasining tizimli qoʻllanilishi hududning raqobatbardoshligini oshiradi, tashqi auditoriyalar orasida ishonchli imijni shakllantiradi hamda brend identifikatsiyasini mustahkamlaydi.