(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston oliy taʻlim tizimi va mehnat bozori oʻrtasidagi integratsiya jarayoni chuqur tahlil qilinadi hamda Qashqadaryo viloyati misolida hududiy farqlar oʻrganilgan. Tadqiqotda kadrlar tayyorlash tizimining real sektorga mosligi, amaliy taʻlim ulushi, bandlik natijalari va kompetensiya nomutanosibligi kabi omillar statistik koʻrsatkichlar asosida baholangan. Xalqaro tajribalar, xususan Germaniya, Koreya va AQSH modellariga tayangan holda Oʻzbekiston uchun integratsiyani kuchaytirishning s amarali yoʻnalishlari taklif etilgan. Natijalar kasbiy amaliyot, raqamli koʻnikmalar va dual taʻlim modellarini kengaytirish zarurligini koʻrsatadi.