(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada Oʻzbekiston oliy taʼlim muassasalariga talabalarni jalb etishda raqamli marketing vositalari – SEO, SMM, influencer marketing, chatbotlar va veb - analitikaning kompleks qoʻllanilishi samaradorlikka taʼsiri ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqotda r aqamli texnologiyalar sogʻliqni saqlash sohasidagi jarayonlarni samarali tashkil etishda muhim omil sifatida namoyon boʻlgani kabi, oliy taʼlimda ham talaba rekrutmenti biznes jarayoni sifatida qaraladi. Bu jarayon abituriyentning xabardorlik bosqichidan t ortib qabul va roʻyxatdan oʻtishgacha boʻlgan uzluksiz tajribasini raqamli platformalar orqali boshqarishni nazarda tutadi. Ushbu yondashuv xalqaro raqobatbardoshlikni oshirish, talaba tajribasini yaxshilash va boshqaruv xarajatlarini optimallashtirish orq ali oliy taʼlim muassasalari faoliyatining samaradorligini taʼminlaydi.