(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston tijorat banklarining investitsion portfelini boshqarish tizimi tahlil qilinadi. Hozirda moliya bozorlarining rivojlanishi va bank sektorining investitsiya faoliyatiga boʻlgan talab ortib borayotgan sharoitda mavzuning dolzarblig i yanada oshib bormoqda. Ushbu tadqiqot davomida tijorat banklarining investitsion strategiyalari, risklarni diversifikatsiyalash usullari, likvidlik darajasi hamda aktivlar portfelining tuzilmasi oʻrganildi. Shuningdek, maqolada investitsion portfel samar adorligini oshirish boʻyicha takliflar ilgari surilib, banklar uchun zamonaviy boshqaruv yondashuvlari tavsiya etildi.