(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada aksiyadorlik jamiyatlar faoliyatida marketing strategiyalarini moliyaviy pul oqimlari bilan integratsiya qilishning nazariy asoslari tahlil qilingan. Tadqiqotda marketing va moliya oʻrtasidagi oʻzaro bogʻliqlik, ularning korporativ qiymat, f oyda va pul oqimlariga taʼsiri tizimli yondashuv asosida oʻrganilgan. CLV , CBCV va ROI modellarining marketing qarorlarini moliyaviy natijalar bilan bogʻlashdagi roli tahlil etilgan. Natijalarga koʻra, marketingni investitsion faoliyatning ajralmas qismi s ifatida boshqarish korxona barqarorligi, aksiyadorlik qiymati va moliyaviy rentabellikni oshirishga xizmat qiladi.