(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada agroklasterlar faoliyatining samaradorligini oshirish koʻrsatkichlari batafsil baholangan va tahlil qilingan. Tadqiqot doirasida Xorazm viloyatidagi qishloq xoʻjaligi mahsulotlarini ishlab chiqarish hajmi asosiy indikator sifatida oʻrganilib , uning agroklasterlar samaradorligiga taʼsiri ilmiy asosda baholangan. Shuningdek, mahsulot sifat koʻrsatkichlari, mehnat unumdorligi, resurslardan foydalanish samaradorligi, bozor ulushi, qayta ishlash hajmi va innovatsion faoliyat kabi qoʻshimcha iqtiso diy va texnologik koʻrsatkichlar tahlil qilinib, ularni oshirish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.